Tkali so prijateljske vezi

Objavljeno Petek, 15 Junij 2018

TKALI SO PRIJATELJSKE VEZI

Na slovenski državni praznik, 8. junija, ki je namenjen utemeljitelju slovenskega knjižnega jezika Primožu Trubarju, so člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve in Policije Maribor, organizirali srečanje klubov oziroma društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve ter policije iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Poleg članov kluba Maribor, ki je bil organizator tokratnega srečanja in delegacije Kluba Murska Sobota so v štajersko prestolnico pripotovali tudi članiUdruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, Varaždin in Krapinsko-Zagorska. Srečanja se je udeležila tudi delegacija društva upokojencev mejne straže in policije iz Velike Kaniže, iz R. Madžarske.

Več kot 120 gostov se je zbralo v restavraciji Park v Mariboru. S svojim obiskom so njihovo srečanje počastili podpredsednik Zveze klubov Slovenije Jožef Grah, vodja službe generalnega direktorja Policije Tomaž Pečjak in pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik.

Gostitelji so stanovske kolege popeljali na ogled kulturnih in zgodovinskih znamenitosti mesta. Zatem so druženje nadaljevali v restavraciji Park, kjer je sledil kulturni program. Nastopili so kvartet policijskega orkestra ter solo pevca Marko Mandir in Majda Bobanec. Glasbo za ples je izvajal glasbenih Marjan.

Udeležence srečanja sta nagovorila podžupan Mestne občine Maribor mag. Zdravko Luketič in g. Marko Mandir, ki je ta dan nadomeščal častnega konzula Republike Hrvaške v Sloveniji.

Ves dan so se v mestu pod Pohorjem družili stanovski kolegi različnih varnostnih služb, ki so v času svoje aktivne delovne dobe, služili ljudem v svoji državi in opravljali pravzaprav povsem enako poslanstvo. Prepričali so se, da je Maribor varno mesto. Prispevek k temu pa so v preteklosti dali tudi danes že upokojeni delavci policije. Zato smo lahko toliko bolj zadovoljni, da se stanovski kolegi z ene in druge strani meje družijo, se znajo veseliti in obujati spomine na svoje delovne dni.

S svojo množično udeležbo so gostje sosednjih držav vtisnili srečanju pomemben pečat ter polepšali in obogatili druženje v Mariboru.

IMG 1649IMG 1585IMG 1573

Copyright 2014 Tkali so prijateljske vezi.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free