Srečanje članov zveze klubov Slovenije, 10.10.2017

Objavljeno Petek, 27 Oktober 2017

SREČANJE ČLANOV ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

V torek, 10. oktobra 2017 sta Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije in Klub Maksa Perca Ljubljana organizirala srečanje članov petnajstih (15) klubov, ki se združujejo v Zvezo klubov Slovenije.

Srečanje se je pričelo s prihodom udeležencev v Policijsko akademijo (PA) v Tacnu. Ob prihodu v Tacen so se marsikateremu izmed članov utrnili spomini na tista davna leta, ko so se tukaj prvič srečali z uniformo, takrat še miličniško, na leta, ki so jih preživeli v teh prostorih in učilnicah, v katerih so si pridobili prva znanja in poklic miličnika. Pretekla so mnoga leta, spomini na tiste čase pa so še vedno zelo živi.

V Tacnu smo se pozdravili z znanci, prijatelji, bivšimi sodelavci in tudi sošolci. Po dobri malici v jedilnici PA Tacen smo se zbrali v veliki predavalnici, kjer je v uvodu vse udeležence pozdravil gospod Niko Jurišič, predsednik kluba Ljubljana in predsednik Zveze klubov Slovenije. Zbrane sta nagovorila še Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije in Danijel Žibret, direktor Policijske akademije.

Opisala sta delo policije v sedanjem času ter predstavila organiziranost akademije. Udeleženci srečanja smo si v Tacnu z zanimanjem ogledali še Park spominov in kapelico. Seznanili pa smo se tudi z namembnostjo vseh objektov v kompleksu Policijske akademije.

Nadaljnjo druženje smo nadaljevali na reki Ljubljanici, kjer smo se vkrcali na tri ladjice. Plovba po Ljubljanici nas je že po prvih metrih prevzela. Pogled z vodne gladine na staro Ljubljano je vsekakor lep. 

Odpluli smo proti toku reke do Ljubljanskega barja in nato nazaj v center Ljubljane pod njene znamenite mostove. Videli smo številne znamenitosti starega mestnega jedra, katere nam je predstavil vodnik. 

Spoznati Ljubljano in barje z rečne gladine je bilo za nas pravcato presenečenje. Krasni stari mestni objekti, sožitje obrežja, mesta in reke ter spokojnost barja so nas res očarali in vtisnili v spomin. Med našo triurno plovbo po Ljubljanici smo se obilno okrepčali tako s hrano, kot pijačo.

Skupinica članov pa se je z vzpenjačo podala na ogled ljubljanskega Gradu, kjer so imeli v eni izmed restavracij kosilo.

Tudi letos so se v največjem številu srečanja udeležili člani Kluba Maksa Perca Maribor. Na srečanje pa so prišli tudi člani Klubov Maksa Perca Ljubljana, Nova Gorica, Celje, Novo mesto, Jesenice, Kranj, Postojna in en član iz Kluba Maksa Perca Koper. Škoda, da na srečanje ni bilo članov nekaterih območnih klubov.

Po prijetnem druženju, v lepem sončnem vremenu, smo se židane volje odpeljali nazaj proti svojim domovom.

Lep jesenski dan, ki smo ga preživeli v družbi naših sovrstnikov, nam bo ostal v lepem spominu.

1 Custom2 Custom3 Custom4 Custom5 Custom6 Custom7 Custom8 Custom9 Custom10 Custom

Copyright 2014 Srečanje članov zveze klubov Slovenije, 10.10.2017.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free