Varnost nekoč in danes

Objavljeno Ponedeljek, 26 Junij 2017

UPOKOJENI DELAVCI MNZ/POLICIJE O VARNOSTI NEKOČ IN DANES

Ob 46-obletnici ustanovitve Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, je izvršni odbor kluba Maribor v sodelovanju z zvezo klubov Slovenije organiziral okroglo mizo z naslovom Varnost nekoč in danes. Okrogle mize so se udeležili predstavniki zveze klubov iz celotne Slovenije. Izjemno aktualno tematiko so predstavili dr. Branko Lobnikar s Fakultete za varnostne vede, Pavle Čelik, nekdanji šef slovenske milice, Niko Jurišič, predsednik Zveze klubov Slovenije, Tomaž Pečjak iz generalne policijske uprave in Branko Viher, vodja uniformirane policije v Policijski upravi Maribor.

Na koncu so si bili udeleženci okrogle mize edini v spoznanju, da upokojeni delavci Policije zaradi profesionalne deformiranosti kar ne morejo iz svoje kože. Ves čas namreč zelo aktivno spremljajo varnostno dogajanje tako doma, v svoji ožji domovini, kot po svetu.

Prizadevajo si svetovati, pomagati in v okviru možnosti opravljati poslanstvo varuha v kraju, kjer živijo. Zavedajo se, da lahko za varnost storijo največ na preventivnem področju, in to v svojem bivalnem okolju, kjer poznajo ljudi in njihove življenjske navade. Izrazili pa so zaskrbljenost zaradi varnostnih dogodkov v naši bližini in po svetu.

Druženje so zaključili z ogledom in predstavitvijo osebne varovalne in zaščitne opreme policistov.

 

Besedilo: Mirko Ploj

Foto:       Ivo Usar

IMG 7540 resized 20170626 011636731

Copyright 2014 Varnost nekoč in danes.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free