Tkali so prijateljske vezi

Objavljeno Petek, 15 Junij 2018

TKALI SO PRIJATELJSKE VEZI

Na slovenski državni praznik, 8. junija, ki je namenjen utemeljitelju slovenskega knjižnega jezika Primožu Trubarju, so člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve in Policije Maribor, organizirali srečanje klubov oziroma društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve ter policije iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Poleg članov kluba Maribor, ki je bil organizator tokratnega srečanja in delegacije Kluba Murska Sobota so v štajersko prestolnico pripotovali tudi članiUdruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, Varaždin in Krapinsko-Zagorska. Srečanja se je udeležila tudi delegacija društva upokojencev mejne straže in policije iz Velike Kaniže, iz R. Madžarske.

Več kot 120 gostov se je zbralo v restavraciji Park v Mariboru. S svojim obiskom so njihovo srečanje počastili podpredsednik Zveze klubov Slovenije Jožef Grah, vodja službe generalnega direktorja Policije Tomaž Pečjak in pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik.

Gostitelji so stanovske kolege popeljali na ogled kulturnih in zgodovinskih znamenitosti mesta. Zatem so druženje nadaljevali v restavraciji Park, kjer je sledil kulturni program. Nastopili so kvartet policijskega orkestra ter solo pevca Marko Mandir in Majda Bobanec. Glasbo za ples je izvajal glasbenih Marjan.

Udeležence srečanja sta nagovorila podžupan Mestne občine Maribor mag. Zdravko Luketič in g. Marko Mandir, ki je ta dan nadomeščal častnega konzula Republike Hrvaške v Sloveniji.

Ves dan so se v mestu pod Pohorjem družili stanovski kolegi različnih varnostnih služb, ki so v času svoje aktivne delovne dobe, služili ljudem v svoji državi in opravljali pravzaprav povsem enako poslanstvo. Prepričali so se, da je Maribor varno mesto. Prispevek k temu pa so v preteklosti dali tudi danes že upokojeni delavci policije. Zato smo lahko toliko bolj zadovoljni, da se stanovski kolegi z ene in druge strani meje družijo, se znajo veseliti in obujati spomine na svoje delovne dni.

S svojo množično udeležbo so gostje sosednjih držav vtisnili srečanju pomemben pečat ter polepšali in obogatili druženje v Mariboru.

IMG 1649IMG 1585IMG 1573

Srečanje članov zveze klubov Slovenije, 10.10.2017

Objavljeno Petek, 27 Oktober 2017

SREČANJE ČLANOV ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

V torek, 10. oktobra 2017 sta Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije in Klub Maksa Perca Ljubljana organizirala srečanje članov petnajstih (15) klubov, ki se združujejo v Zvezo klubov Slovenije.

Srečanje se je pričelo s prihodom udeležencev v Policijsko akademijo (PA) v Tacnu. Ob prihodu v Tacen so se marsikateremu izmed članov utrnili spomini na tista davna leta, ko so se tukaj prvič srečali z uniformo, takrat še miličniško, na leta, ki so jih preživeli v teh prostorih in učilnicah, v katerih so si pridobili prva znanja in poklic miličnika. Pretekla so mnoga leta, spomini na tiste čase pa so še vedno zelo živi.

V Tacnu smo se pozdravili z znanci, prijatelji, bivšimi sodelavci in tudi sošolci. Po dobri malici v jedilnici PA Tacen smo se zbrali v veliki predavalnici, kjer je v uvodu vse udeležence pozdravil gospod Niko Jurišič, predsednik kluba Ljubljana in predsednik Zveze klubov Slovenije. Zbrane sta nagovorila še Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije in Danijel Žibret, direktor Policijske akademije.

Opisala sta delo policije v sedanjem času ter predstavila organiziranost akademije. Udeleženci srečanja smo si v Tacnu z zanimanjem ogledali še Park spominov in kapelico. Seznanili pa smo se tudi z namembnostjo vseh objektov v kompleksu Policijske akademije.

Nadaljnjo druženje smo nadaljevali na reki Ljubljanici, kjer smo se vkrcali na tri ladjice. Plovba po Ljubljanici nas je že po prvih metrih prevzela. Pogled z vodne gladine na staro Ljubljano je vsekakor lep. 

Odpluli smo proti toku reke do Ljubljanskega barja in nato nazaj v center Ljubljane pod njene znamenite mostove. Videli smo številne znamenitosti starega mestnega jedra, katere nam je predstavil vodnik. 

Spoznati Ljubljano in barje z rečne gladine je bilo za nas pravcato presenečenje. Krasni stari mestni objekti, sožitje obrežja, mesta in reke ter spokojnost barja so nas res očarali in vtisnili v spomin. Med našo triurno plovbo po Ljubljanici smo se obilno okrepčali tako s hrano, kot pijačo.

Skupinica članov pa se je z vzpenjačo podala na ogled ljubljanskega Gradu, kjer so imeli v eni izmed restavracij kosilo.

Tudi letos so se v največjem številu srečanja udeležili člani Kluba Maksa Perca Maribor. Na srečanje pa so prišli tudi člani Klubov Maksa Perca Ljubljana, Nova Gorica, Celje, Novo mesto, Jesenice, Kranj, Postojna in en član iz Kluba Maksa Perca Koper. Škoda, da na srečanje ni bilo članov nekaterih območnih klubov.

Po prijetnem druženju, v lepem sončnem vremenu, smo se židane volje odpeljali nazaj proti svojim domovom.

Lep jesenski dan, ki smo ga preživeli v družbi naših sovrstnikov, nam bo ostal v lepem spominu.

1 Custom2 Custom3 Custom4 Custom5 Custom6 Custom7 Custom8 Custom9 Custom10 Custom

Družabno srečanje upokojenih delavcev MNZ in kluba MP Ljubljana- 10.10.2017

Objavljeno Četrtek, 14 September 2017

Logo kluba novi

ZVEZA KLUBOV UPOKOJENIH DELAVCEV MNZ in

KLUB MAKSA PERCA LJUBLJANA

VABITA

NA DRUŽABNO SREČANJE SVOJIH ČLANOV,

ki bo v torek 10. oktobra 2017 v prostorih Policijske akademije v Tacnu, Rocenska 56, Ljubljana.

Program srečanja:

-       Od 8.30 – 9.00 prihod udeležencev in malica v jedilnici

-       Ob 10.00 – Sprejem v veliki predavalnici z nagovori:

  • Predsednika OK Ljubljana
  • Direktorja Policijske akademije
  • Državnega sekretarja g. Boštjana Šefica
  • Možnost ogleda muzeja v Tacnu

-       Ob 11.15 odhod na destinacije:

  • Za vožnjo z ladjico po Ljubljanici (kosilo na ladjici)
  • Za ogled ljubljanskega Gradu (kosilo na Gradu).

ROK ZA PRIJAVO: do srede 4. oktobra 2017 na elektronski naslov Kluba Maksa Perca Ljubljana Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s številom udeležencev po izbranih destinacijah.

PRISPEVEK: 25 evrov na osebo za člane in 30 evrov za nečlane

Klubi nakažejo prispevke na TR Kluba Maksa Perca SI56 0208 3001 3917 732, NLB, do 4.10.2017 s pripisom Srečanje 2017.

Lep pozdrav in dobrodošli.

Ljubljana, 11.9.2017                                                          Predsednik kluba Ljubljana

                                                                                                        Niko Jurišič, l.r.

Družabno srečanje ribičev, 17.08.2017- vabilo

Objavljeno Četrtek, 20 Julij 2017

Ribiško tekmovanje

Varnost nekoč in danes

Objavljeno Ponedeljek, 26 Junij 2017

UPOKOJENI DELAVCI MNZ/POLICIJE O VARNOSTI NEKOČ IN DANES

Ob 46-obletnici ustanovitve Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, je izvršni odbor kluba Maribor v sodelovanju z zvezo klubov Slovenije organiziral okroglo mizo z naslovom Varnost nekoč in danes. Okrogle mize so se udeležili predstavniki zveze klubov iz celotne Slovenije. Izjemno aktualno tematiko so predstavili dr. Branko Lobnikar s Fakultete za varnostne vede, Pavle Čelik, nekdanji šef slovenske milice, Niko Jurišič, predsednik Zveze klubov Slovenije, Tomaž Pečjak iz generalne policijske uprave in Branko Viher, vodja uniformirane policije v Policijski upravi Maribor.

Na koncu so si bili udeleženci okrogle mize edini v spoznanju, da upokojeni delavci Policije zaradi profesionalne deformiranosti kar ne morejo iz svoje kože. Ves čas namreč zelo aktivno spremljajo varnostno dogajanje tako doma, v svoji ožji domovini, kot po svetu.

Prizadevajo si svetovati, pomagati in v okviru možnosti opravljati poslanstvo varuha v kraju, kjer živijo. Zavedajo se, da lahko za varnost storijo največ na preventivnem področju, in to v svojem bivalnem okolju, kjer poznajo ljudi in njihove življenjske navade. Izrazili pa so zaskrbljenost zaradi varnostnih dogodkov v naši bližini in po svetu.

Druženje so zaključili z ogledom in predstavitvijo osebne varovalne in zaščitne opreme policistov.

 

Besedilo: Mirko Ploj

Foto:       Ivo Usar

IMG 7540 resized 20170626 011636731

Copyright 2014 Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free