Srečanje članov zveze klubov Slovenije, 10.10.2017

Objavljeno Petek, 27 Oktober 2017

SREČANJE ČLANOV ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

V torek, 10. oktobra 2017 sta Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije in Klub Maksa Perca Ljubljana organizirala srečanje članov petnajstih (15) klubov, ki se združujejo v Zvezo klubov Slovenije.

Srečanje se je pričelo s prihodom udeležencev v Policijsko akademijo (PA) v Tacnu. Ob prihodu v Tacen so se marsikateremu izmed članov utrnili spomini na tista davna leta, ko so se tukaj prvič srečali z uniformo, takrat še miličniško, na leta, ki so jih preživeli v teh prostorih in učilnicah, v katerih so si pridobili prva znanja in poklic miličnika. Pretekla so mnoga leta, spomini na tiste čase pa so še vedno zelo živi.

V Tacnu smo se pozdravili z znanci, prijatelji, bivšimi sodelavci in tudi sošolci. Po dobri malici v jedilnici PA Tacen smo se zbrali v veliki predavalnici, kjer je v uvodu vse udeležence pozdravil gospod Niko Jurišič, predsednik kluba Ljubljana in predsednik Zveze klubov Slovenije. Zbrane sta nagovorila še Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije in Danijel Žibret, direktor Policijske akademije.

Opisala sta delo policije v sedanjem času ter predstavila organiziranost akademije. Udeleženci srečanja smo si v Tacnu z zanimanjem ogledali še Park spominov in kapelico. Seznanili pa smo se tudi z namembnostjo vseh objektov v kompleksu Policijske akademije.

Nadaljnjo druženje smo nadaljevali na reki Ljubljanici, kjer smo se vkrcali na tri ladjice. Plovba po Ljubljanici nas je že po prvih metrih prevzela. Pogled z vodne gladine na staro Ljubljano je vsekakor lep. 

Odpluli smo proti toku reke do Ljubljanskega barja in nato nazaj v center Ljubljane pod njene znamenite mostove. Videli smo številne znamenitosti starega mestnega jedra, katere nam je predstavil vodnik. 

Spoznati Ljubljano in barje z rečne gladine je bilo za nas pravcato presenečenje. Krasni stari mestni objekti, sožitje obrežja, mesta in reke ter spokojnost barja so nas res očarali in vtisnili v spomin. Med našo triurno plovbo po Ljubljanici smo se obilno okrepčali tako s hrano, kot pijačo.

Skupinica članov pa se je z vzpenjačo podala na ogled ljubljanskega Gradu, kjer so imeli v eni izmed restavracij kosilo.

Tudi letos so se v največjem številu srečanja udeležili člani Kluba Maksa Perca Maribor. Na srečanje pa so prišli tudi člani Klubov Maksa Perca Ljubljana, Nova Gorica, Celje, Novo mesto, Jesenice, Kranj, Postojna in en član iz Kluba Maksa Perca Koper. Škoda, da na srečanje ni bilo članov nekaterih območnih klubov.

Po prijetnem druženju, v lepem sončnem vremenu, smo se židane volje odpeljali nazaj proti svojim domovom.

Lep jesenski dan, ki smo ga preživeli v družbi naših sovrstnikov, nam bo ostal v lepem spominu.

1 Custom2 Custom3 Custom4 Custom5 Custom6 Custom7 Custom8 Custom9 Custom10 Custom

Družabno srečanje upokojenih delavcev MNZ in kluba MP Ljubljana- 10.10.2017

Objavljeno Četrtek, 14 September 2017

Logo kluba novi

ZVEZA KLUBOV UPOKOJENIH DELAVCEV MNZ in

KLUB MAKSA PERCA LJUBLJANA

VABITA

NA DRUŽABNO SREČANJE SVOJIH ČLANOV,

ki bo v torek 10. oktobra 2017 v prostorih Policijske akademije v Tacnu, Rocenska 56, Ljubljana.

Program srečanja:

-       Od 8.30 – 9.00 prihod udeležencev in malica v jedilnici

-       Ob 10.00 – Sprejem v veliki predavalnici z nagovori:

  • Predsednika OK Ljubljana
  • Direktorja Policijske akademije
  • Državnega sekretarja g. Boštjana Šefica
  • Možnost ogleda muzeja v Tacnu

-       Ob 11.15 odhod na destinacije:

  • Za vožnjo z ladjico po Ljubljanici (kosilo na ladjici)
  • Za ogled ljubljanskega Gradu (kosilo na Gradu).

ROK ZA PRIJAVO: do srede 4. oktobra 2017 na elektronski naslov Kluba Maksa Perca Ljubljana Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s številom udeležencev po izbranih destinacijah.

PRISPEVEK: 25 evrov na osebo za člane in 30 evrov za nečlane

Klubi nakažejo prispevke na TR Kluba Maksa Perca SI56 0208 3001 3917 732, NLB, do 4.10.2017 s pripisom Srečanje 2017.

Lep pozdrav in dobrodošli.

Ljubljana, 11.9.2017                                                          Predsednik kluba Ljubljana

                                                                                                        Niko Jurišič, l.r.

Družabno srečanje ribičev, 17.08.2017- vabilo

Objavljeno Četrtek, 20 Julij 2017

Ribiško tekmovanje

Varnost nekoč in danes

Objavljeno Ponedeljek, 26 Junij 2017

UPOKOJENI DELAVCI MNZ/POLICIJE O VARNOSTI NEKOČ IN DANES

Ob 46-obletnici ustanovitve Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, je izvršni odbor kluba Maribor v sodelovanju z zvezo klubov Slovenije organiziral okroglo mizo z naslovom Varnost nekoč in danes. Okrogle mize so se udeležili predstavniki zveze klubov iz celotne Slovenije. Izjemno aktualno tematiko so predstavili dr. Branko Lobnikar s Fakultete za varnostne vede, Pavle Čelik, nekdanji šef slovenske milice, Niko Jurišič, predsednik Zveze klubov Slovenije, Tomaž Pečjak iz generalne policijske uprave in Branko Viher, vodja uniformirane policije v Policijski upravi Maribor.

Na koncu so si bili udeleženci okrogle mize edini v spoznanju, da upokojeni delavci Policije zaradi profesionalne deformiranosti kar ne morejo iz svoje kože. Ves čas namreč zelo aktivno spremljajo varnostno dogajanje tako doma, v svoji ožji domovini, kot po svetu.

Prizadevajo si svetovati, pomagati in v okviru možnosti opravljati poslanstvo varuha v kraju, kjer živijo. Zavedajo se, da lahko za varnost storijo največ na preventivnem področju, in to v svojem bivalnem okolju, kjer poznajo ljudi in njihove življenjske navade. Izrazili pa so zaskrbljenost zaradi varnostnih dogodkov v naši bližini in po svetu.

Druženje so zaključili z ogledom in predstavitvijo osebne varovalne in zaščitne opreme policistov.

 

Besedilo: Mirko Ploj

Foto:       Ivo Usar

IMG 7540 resized 20170626 011636731

18. tradicionalni pohod na Triglav, 29.06.2017

Objavljeno Sreda, 07 Junij 2017

MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

P O L I C I J A

GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA

Podpis: Marjan FANK

Datum: 01.06.2017   11:14

Številka: 081-79/2017/1 (21-11)

Šifra sporočila: N20170601-223124-UGDP_GP_1

Naslovnik: VSEM POLICIJSKIM ENOTAM V SLOVENIJI VSEM NOE GPU VSE NOE MNZ KLUB UPOKOJENCEV MAKSA PERCA in ZDRUŽENJE SEVER

Zadeva: 18. TRADICIONALNI POHOD NA TRIGLAV - OBVESTILO IN VABILO

16. 9. 2000 je bil organiziran 1. policijski pohod na Triglav, predvsem z namenom, da se čim več slovenskih policistk in policistov, ljubiteljev pohodništva in narave, skupaj poda na najvišji slovenski vrh. V teh letih je pohod postal tradicionalen.

Letos bomo organizirali že 18. tradicionalni pohod na najvišji slovenski vrh, ki bo v četrtek 29. in petek 30. junija 2017. Rezervni termin pohoda bo v primeru slabega vremena določen naknadno.

Organiziranega pohoda se lahko udeležite iz naslednjih smeri:

- iz Pokljuke (zbirno mesto je ob 6. uri na Rudnem polju pri objektu Slovenske vojske),

- iz doline Krme (zbirno mesto je ob 6. uri na parkirišču pred zapornico, okoli 10 minut vožnje od Kovinarske koče)

- iz doline Kot (zbirno mesto je ob 6. uri na odcepu ceste Radovna Mojstrana, na odcepu za dolino Kot se zberete z vozili in v spremstvu pripadnikov GE odidete do izhodišča pohoda).

Udeleženci se pohoda udeležite prostovoljno in v prostem času ter na lastno odgovornost, še posebej če se boste na Triglav odpravili iz drugih smeri.

Stroške prehrane in nočitve nosite sami (stroški nočitve na Kredarici in organizacije pohoda znašajo 25 evrov. V znesek je všteta nočitev na Kredarici, izdelava znakov ter izkaznic in spominsko darilo za vsakega udeleženca).   Pomembno   je, da ste ustrezno fizično pripravljeni in

opremljeni. S seboj imejte ustrezno planinsko opremo, predvsem obutev in za primer slabega vremena primerna in topla oblačila (v nahrbtniku naj bodo tudi kapa, rokavice, itd.). Za na pot s seboj imejte še nekaj hrane in pijače iz nahrbtnika. Priporočamo tudi uporabo zaščitnih čelad, zaradi vse pogostejšega padanja kamenja.

Ker na pohodu pričakujemo večje število planincev, zaradi odgovornosti ne moremo sprejemati prijav za otroke stare do 14 let. Policisti lahko na pohod prijavite tudi družinske člane in sorodnike.

Pohodniki tudi tokrat ne boste prepuščeni sami sebi, pri organizaciji in vodenju pohoda bodo tudi letos sodelovali policisti PPE III Gorske enote.

Poudarjamo, da bo organizacijski odbor poskrbel za varovanje pohodnikov samo iz prej omenjenih dveh, uradnih smeri pohoda.

Člani organizacijskega odbora so leta 2003 pripravili spominske knjižice, v katere so bile pohodnikom vtisnjene štampiljke tradicionalnega pohoda policistov na Triglav, kar bo organizirano tudi letos. Pohodnikom, ki se bodo petči in desetič udeležili pohoda, bomo na Kredarici, kjer je predvideno prenočevanje, podelili tudi spominska priznanja.

Zaradi ustrezne organizacije pohoda in pravočasne rezervacije prenočišč v planinskem domu na Kredarici, o udelebi sporočite naslednje podatke:

- ime in priimek

- enota

- tel. številka (GSM)

- za vsakega udeleženca ali bo prenočeval na Kredarici

- predvidena smer pohoda

- podatek ali se pohoda udeležujete petič, desetič ali petnajstič.

Zainteresirani navedene podatke sporočite najkasneje do petka 23. junija

2017 Sanji Potušek na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V nujnih primerih lahko tudi pokličete, in sicer je kontakt Sanja Potušek tel. t. 031 704 920.

Ostale informacije o 18. pohodu policistov na Triglav vam bomo člani organizacijskega odbora posredovali pravočasno.

Planinski pozdrav!

ORGANIZACIJSKI ODBOR

                               Podpisnik:

                              Marjan Fank

                       generalni direktor policije

                         glavni policijski svetnik

Copyright 2014 Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free